Elena Fort: “Al Barça i al futbol hi falten referents femenins”

20 de Febrer 2021

Elena Fort ha estat avui protagonista del debat a la Agència EFE arran de la presència de la dona al Barça i al món del futbol en general. A més de Elena Fort, al debat, amb l’objectiu de contrastar projectes electorals, també hi ha participat Joana Barbany.

 

Fort, que és part fonamental de la candidatura de Joan Laporta, ha assegurat que al Barça i al futbol en general “hi falten referents femenins que permetin normalitzar-ne el seu paper, per tal que les futures generacions s’aficionin al futbol nois i noies per igual, ja que de moment al Barça només hi ha un 26% de sòcies i aquest número ha de créixer amb incentius, posant la dona al dia a dia del club”.

 

Aquestes han estat les declaracions principals de Maria Elena Fort al debat d’EFE:

 

  • “Al nostre programa hi contemplem bonificacions per a famílies monoparentals i nombroses. Hem d’incentivar que les famílies vagin al futbol els caps de setmana i que la dona no es quedi a casa. Espero també que d’aquí a 6 anys hagin avançat prou els temps com perquè hi hagi una candidata a la presidència del Barça”.
  • “Durant l’anterior presidència de Joan Laporta vam incorporar l’Anna Xicoy, que va ser la primera directora general de la història del Barça. Es van començar a fer unes passes que darrerament no s’han continuat fent, i és una feina que cal promoure. També en el seu moment, amb Joan Laporta, vam iniciar el futbol femení, vam fer les primeres passes i s’ha seguit fent bona feina. En aquest sentit estem arribant a molt bon port”.
  • “El primer equip femení s’ha de consolidar i cal que arribi el més amunt possible, que lluiti fins que aconsegueixi ser el millor equip. Però no podem conformar-nos només amb el futbol, sinó que cal donar suport a l’esport femení català en general. Ja s’està construint un teixit, i quan aquest teixit sigui fort, serà quan el Barça tingui també equips femenins de base potents. És un objectiu a llarg termini, però que no podem deixar de banda”.

 

Llegeix tot el debat AQUÍ