Jaume Giró participa al debat econòmic organitzat per Mundo Deportivo i Palco23

22 de Febrer 2021

Jaume Giró, responsable de l’àrea econòmica de la candidatura de Joan Laporta, ha participat al debat organitzat per Mundo Deportivo i Palco23 a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

 

Al debat, que ha aprofundit en la comparació de projectes de l’àrea econòmica, Jaume Giró ha plantejat que el Barça necessita “un model sostenible de gestió econòmica, un model que garanteixi i asseguri el model de propietat del club, que el socis en segueixin sent els propietaris”.

 

Aquestes han estat les principals declaracions de Jaume Giró al debat:

 

  • “La situació que viu el Barça és molt difícil però revertible. Per aconseguir-ho, hem dissenyat un pla de xoc basat en cinc R: refinançament del deute, reducció de despeses, recuperació d’ingressos, restabliment de la tresoreria i revisió del pressupost actual. Això ho aconseguirem amb un model d’economia clàssica, sense buscar la facturació per la facturació, sense buscar sistemes econòmics de precarietat. Buscarem la millor solució per al Barça, no per una empresa qualsevol”.

 

  • “El pressupost que està contemplat ara al Barça no és real. Per això pretenem revisar-lo. Actualment al pressupost que hi ha, hi ha molts diners que s’han de restar. Tenim el pla de no vendre el Barça Corporate, de manera que això s’hauria de revisar; i a més, caldria revisar els patrocinis. Si la massa salarial supera els 500 milions i no es pretén revisar, la situació és completament insostenible”.

 

  • “L’escenari actual necessita reduir despeses a nivell general. La política esportiva marca sempre el rumb del club, i això és principalment el que ha agreujat l’economia del Barça. Hem invertit 1200 milions d’euros en fitxatges en cinc anys, dels quals 323 encara estan per pagar. Clar que si la política esportiva funciona, l’economia s’arregla. Però cal tenir un fonament molt ben treballat als despatxos del Barça”.

Recupera el debat complet AQUÍ.