Jaume Giró: “El moment que viu el Barça s’estudiarà als llibres d’història”

21 de Febrer 2021

El Periódico de Catalunya mostra avui una doble pàgina en què el protagonista és Jaume Giró, responsable de l’àrea econòmica del projecte de Joan Laporta. En aquesta entrevista, Giró desgrana el perquè de l’actual situació financera que viu el FC Barcelona, així com les solucions que proposa per a revertir-la. Jaume Giró ha enviat un missatge de tranquil·litat a l’afició: “ens trobem en un moment difícil, però reversible. És una situació que s’estudiarà als llibres d’història i, segurament, a les escoles de negocis”.

 

Aquestes han estat les principals declaracions de Jaume Giró a l’entrevista amb El Periódico de Catalunya:

 

  • El Barça es troba en una situació financera molt delicada. No tot és culpa de la pandèmia. Ja hem explicat amb dades que aquest declivi ve d’abans. És el que s’anomena ‘la maledicció de la riquesa inesperada’. Quan el Barça tenia liquiditat, la massa salarial es va disparar i va començar a generar aquesta situació en què ens trobem ara.

 

  • Hem estudiat els comptes del club des de 2015 fins avui i hem vist que altres equips llavors ja tenien menys deute que el Barça. Alguns guardaven, a més, ingressos per invertir en els seus nous estadis. El deute actual del Barça és de 1173 milions, però si tens l’habilitat i la mà esquerra suficients pots seure amb els bancs i demanar que t’endarrereixin els pagaments. Tenim 730 milions a curt termini que s’han de passar a llarg termini.

 

  • Hem d’obtenir noves fonts d’ingressos. El mes de març el Barça no tindrà liquiditat. Però el missatge que hem d’enviar ha de ser de tranquil·litat, perquè el marge de millora i d’explorar noves fonts d’ingressos és moltíssim, i això és el que farem si els socis ens fan confiança. El Barça ara no té diners, però té una grandíssima capacitat per generar-ne si es treballa bé.

 

  • El moment que estem vivint s’estudiarà als llibres d’història i a les escoles de negoci. Sabem què cal fer, cal aplicar un pla de xoc que hem preparat per tal que el Barça sigui sostenible. Nombrarem un director general que es dediqui únicament a captar ingressos, es reduiran despeses sense fer cap desinversió estratègica per al club. Volem potenciar els recursos humans. El talent no ha d’estar només al camp, sinó també als despatxos. Aquest gran problema l’anirem fent petit fins a eliminar-lo.
JaumeGiro_entrevista_ElPeriodicoCat
JaumeGiro_entrevista_ElPeriodicoCat_1