Jaume Giró: “Que el soci tingui la tranquil·litat que l’equip de Joan Laporta sap com arreglar aquesta situació”

20 de Febrer 2021

L’Esportiu ha entrevistat a Jaume Giró, com a membre de la junta de Joan Laporta. Una entrevista en què explica perquè va decidir fer el pas i entrar a la candidatura i on argumenta quan i com la situació financera del club perd l’equilibri i perquè “la COVID no genera el problema,  l’agreuja”. Al llarg de la conversa, Giró desgrana els principals aspectes del pla econòmic de la candidatura per recuperar el Club i fer-lo sostenible econòmicament.

 

Aquests son alguns dels destacats de l’entrevista:

 

 • “El que ens sap més greu és allargar la situació d’interinitat del club. El 24 de gener gairebé ja era el límit del que fixaven els estatuts. Al Barça hi ha molta gent treballant pensant en incerteses i no és bo”.
 • “A partir d’aquell any (2017, amb l’ingrés per Neymar) el club perd la disciplina financera. Puja molt la facturació però al mateix ritme ho fa el deute i el benefici va baixant. I ens trobem que el juny de l’any 2020 hi havia una situació de patrimoni net que el juny del 2021 ja serà negatiu. Seran dos anys seguits de pèrdues”.
 • “El primer que va demanar Joan Laporta, i ho vull dir clarament, quan ens va reunir a tots, és que féssim un model de gestió sostenible que permeti mantenir el club amb el model de propietat actual. Això marca el nord de tota la resta”.
 • “Haurem de refinançar el deute, reduir la despesa, generar més ingressos, restablir la liquidat i revisar el pressupost actual perquè no serà realista perquè, malauradament, no es podrà complir”. 
 • “Caldrà fer molta feina i molts sacrificis en els primers dos anys, però el Barça se’n sortirà”.
 • “Els jugadors estan en el millor club d’Europa, estan molt ben pagats i saben que el club està passant per una situació crítica i tothom sabrà que s’haurà de reajustar a la nova situació”.
 • “Ens hem de posar a treballar perquè al cap de dos o tres anys la fotografia sigui diferent. Amb la dinàmica que anàvem fins ara, anàvem directes cap a les roques”.
 • Com a banc li hauria dit: “Vostè té una situació molt delicada però ja m’agradaria a mi que tots els clients fossin com el Barça.” Que el soci tingui la tranquil·litat que l’equip de Joan Laporta sap com arreglar aquesta situació.
 • “Els ingressos del Barça són uns amb el Leo i uns altres sense ell. I, per tant, jo crec que el Leo haurà de tenir una conversa amb el president, que farà tot el que pugui raonablement perquè es quedi”.
 • “El primer que haurem de fer, un cop refinançat el deute i ajustada la despesa, és aconseguir un exercici amb benefici”.
 • “Si hi ha un projecte estratègic per al Barça, no per aquesta junta, sinó per les pròximes generacions, és l’Espai Barça”.
 • “Al soci no li demanarem cap esforç, que ja n’està fent molts i des de tots els punts de vista. Si esforç suposa incrementar el preu dels abonaments o del carnet, això no ho tenim previst de cap manera”.

Llegeix l’entrevista completa AQUÍ

entrevista esportiu jaume giro