Select Page

Contacte

    Joan Laporta Estruch

    Nascut a Barcelona el 29 de juny del 1962, Joan Laporta, soci del Barça des del 1974, és el primer president de la història del FC Barcelona escollit democràticament que dirigeix el Club en dues etapes diferents, separades en el temps.

    Advocat de professió, és soci fundador i titular del bufet Laporta & Arbós Advocats Associats; membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i, entre altres càrrecs, membre del Patronat de la Johan Cruyff Welfare Foundation. Diputat del Parlament de Catalunya (2010-2013) i Regidor de l’Ajuntament de Barcelona (2011-2015).

    En la seva primera etapa com a president del FC Barcelona (2003-2010) l’equip de futbol va guanyar un Mundial de Clubs, dues Copes d’Europa, una Supercopa d’Europa, quatre Lligues, una Copa del Rei, tres Supercopes d’Espanya i tres Copes Catalunya. A la consecució dels màxims èxits en totes les seccions esportives, la presidència de Laporta també fou reeixida en l’àmbit econòmic i social: el pressupost va passar de 170 a 405 milions d’euros, i la massa social, dels 106.135 als 173.701 socis i sòcies.

    El 7 de març de 2021 Laporta, amb la divisa electoral “Estimem el Barça”, va tornar a guanyar les eleccions a la presidència del Club amb el suport majoritari dels socis i sòcies. Els reptes del nou mandat són redreçar l’economia del Club; el desenvolupament de l’Espai Barça i la preservació de la Masia com a actiu identitari de l’estil de joc i la filosofia formativa del Barça.